ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει μ’ ένα πρώτο βήμα

Λάο Τσε

Ο τελικός στόχος είναι μια οικοκοινότητα με μόνιμους κατοίκους και πλήρη διατροφική και ενεργειακή αυτάρκεια.

Η κοινότητα θα είναι ανοικτή υπό προϋποθέσεις σε νέα μέλη, επισκέπτες και προσωρινούς κατοίκους. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια δυναμική κατάσταση όπου οι ενδιαφερόμενοι του εγχειρήματος θα έχουν ανοικτή και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και η συνεργασία με όλες τις συλλογικότητες της Ελλάδος συνεχής. Όραμά μας είναι να γίνουμε ένα πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχημένης και ολοκληρωμένης κοινότητας που θα λειτουργήσει σαν θετικό παράδειγμα για την δημιουργία νέων κοινοτήτων.

Έτσι λοιπόν τον Ιούνιο του 2014 πέντε από τα μέλη της ομάδας θα εγκατασταθούν μόνιμα στο κτήμα. Αρχικά θα μείνουν για έναν χρόνο σε τροχόσπιτα. Θα δημιουργηθούν υποδομές ενέργειας και νερού, θα χτιστούν κοινόχρηστοι χώροι, αποθήκες και εργαστήρια. Θα γίνει διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου και θα προετοιμαστούν οι κήποι αυτάρκειας και οι χώροι όπου θα γίνουν οι σπορές το φθινόπωρο.

Όλα τα κτίσματα θα γίνουν με φυσική δόμηση, η ενέργεια θα παράγεται με φωτοβολταϊκά πάνελ, θα κατασκευαστούν ξυλόφουρνοι, ηλιακοί φούρνοι, rocket stove για θέρμανση και μαγείρεμα κομποστικές τουαλέτες κλπ

Τον Ιούνιο του 2014 λοιπόν θα γίνει το πρώτο μικρό βήμα για την μεγάλη πορεία.