Που θα γίνει

 

Αίπεια παραγόμενο  από το επίθετο  αιπύς, - εία, -  αιπύ, που σημαινει "υψηλή," πόλη που βρισκόταν σε θέση  υψηλή.

Η αρχαία πόλη Αίπεια ήταν ένα από «τα ευναιόμενα πτολίεθρα» (ομορφοβαλμένες πόλεις) τα οποία έδινε σαν προίκα ο Αγαμέμνων σε όποια από τις τρείς κόρες του εξέλεγε ως γυναίκα του ο Αχιλλέας.

 

Στον νομό Μεσσηνίας δέκα χιλιόμετρα περίπου πριν την Κορώνη, και στην τοποθεσία που υπήρχε η αρχαία πόλη Αίπεια βρίσκεται το χωριό  Λογγά όπου ανήκει  στον δήμο Μεσσήνης. Επτά χιλιόμετρα δυτικά και σε υψόμετρο 300 μέτρων υπήρχε το χωριό Νεραϊδόβρυση (Κουτσουμάδι) όπου εγκαταλείφτηκε από τους κατοίκους του πριν πολλά χρόνια. Εκεί βρίσκεται το κτήμα μας, έκτασης 17 στρεμμάτων, ανατολικό με απεριόριστη θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και απέναντι από τον Ταΰγετο.

Το κτήμα και η ευρύτερη περιοχή γενικότερα είναι εγκαταλειμμένη και ακαλλιέργητη πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν πολλά άγρια δένδρα και θάμνοι και κάποιες παλιές ελιές και χαρουπιές παρατημένες.

Προσδοκούμε να αναβιώσουμε αυτό το μέρος με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας όπου θα γίνει παραγωγικό και βιώσιμο και να το μετατρέψουμε σε αγροτική περιοχή σεβόμενοι την φύση και τους ρυθμούς της.

Θα καλλιεργήσουμε όλων των ειδών τα λαχανικά, αρκετά είδη δημητριακών και οσπρίων και θα φυτέψουμε αμπέλια και περίπου 150 οπωροφόρα δένδρα από πολλές διαφορετικές ποικιλίες σπάζοντας την μονοκαλλιέργεια της ελιάς που έχει επικρατήσει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.